Volleybalschoenen halverwege het seizoen - Volleybal-schoenen.nl

Volleybalschoenen halverwege het seizoen

Geschreven op door
Het volleybalseizoen is al weer een flink stuk op weg richting de ontknoping. Voor de meeste niveaus geldt dat zij al 5 á 6 wedstrijden in de benen hebben. Straks komt de kerstvakantie er alweer aan en komen er wellicht wat kilotjes bij. Hoe kom je dan in hemelsnaam nog de lucht in na al die heerlijke kerst en oud&nieuw diners? Kijk eens kritisch naar je volleybalschoenen, zo is het devies. 

Pijntjes tijdens het sporten zijn natuurlijk de normaalste zaak van de wereld in het volleybal, maar sommige komen specifiek door je volleybalschoenen en zijn te herleiden. Denk aan vage klachten in knieën, enkels en beenspieren waarbij er geen andere reden is aan te wijzen. Volleybalschoenen verliezen hun dempkracht vrij snel, hoewel er wel schoenen zijn die beter zijn dan anderen. Zo blijkt de Mizuno Wave Lightning RX3 in de praktijk lang zijn demping te behouden. Alle krachten die niet gedempt worden komen op jouw lichaam terecht, waar ze schade kunnen veroorzaken. 

Denk tijdens de kerstvakantie dus nog eens goed na of je materiaal nog in orde is. Succes in de rest van het seizoen en rustig aan met kerst ;-)

© Volleybal-schoenen.nl RSS | Google+ | Partners | Hardloopschoenen