Huidirritatie door je volleybalschoenen?

Huidirritatie door je volleybalschoenen?

Natuurlijk hebben we allemaal wel eens zere voeten tijdens of na het sporten, dat is onderdeel van het spel of van de sport. Toch hebben indoorschoenen, zoals volleybalschoenen, een grote invloed op hoe erg dit is. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Dessing, Jansen, Leihitu en Overhage. Het in 2014 verschenen onderzoek heeft ook vijf volleybalschoenen getest.

Opbouw van warmte in de volleybalschoen

In het experiment dat met vijf volleybalschoenen (sommige tevens handbalschoen zijnde) laat zien dat de plek waar het logo van het merk zit tevens de plek is waar de minste ventilatie plaatsvindt. Dat is ook logisch, want daar zit geen opening in de schoen.

Kans op huidirritatie

De kans op huidirritatie bij volleybaschoenen verschilt per schoen en is afhankelijk van de ventilatiegraad, volgens het onderzoek. Het experiment laat zien dat warmte ondanks de ventilatie toch lang in de schoen blijft hangen. In combinatie met eventueel zweet of vocht ontstaat wrijving met de huid. Meer dan drie uur op de schoenen is dan ook niet aan te raden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Have no product in the cart!