Waarom zijn goede volleybalschoenen belangrijk?

Waarom zijn goede volleybalschoenen belangrijk?

Bij volleybal gebruik je volleybalschoenen, bij voetbal trek je voetbalschoenen aan. Tot zover is het duidelijk denk ik! Maar waarom is dit eigenlijk? Heeft het echt zoveel voordelen boven een normale sportschoen? Ja! Ik ga je in dit artikel uitleggen waarom. 

Vocht en transpiratie

Elke nacht dat je slaapt neemt je matras een halve liter vocht op. Dit vocht blijft in je matras zitten en dit bouwt elk jaar weer flink op. Met schoenen is dat niet anders. Bij het sporten transpireer je (als je goed je best doet) en dit komt onder andere in je schoenen terecht. De ene schoen kan daar beter tegen dan de andere schoen. Bij volleybalschoenen is rekening gehouden met het feit dat je ondanks de vochtproductie nog steeds moet kunnen rennen en landen, zonder dat de schoen stuk gaat. Dit specifieke gebruik bij vochtige schoenen is één van de redenen om goede schoenen te kopen. 

Demping

Elke keer dat je landt krijgt je lichaam een klap te voorduren. Spring maar eens op volleybalhoogte zonder sportschoenen aan, land met je voeten op de grond. Dat doet zeer! Die klap moet gecompenseerd worden, anders gaat deze klap linea-recta over naar je knieën en heupen. Vervang om die reden je schoenen ook regelmatig als je pijntjes krijgt, want dan kan het zijn dat je demping in je schoen niet meer goed werkt. 

Verbeterde prestaties

Tot slot: het aantrekken van de juiste schoenen verbetert je volleybalprestaties significant. Je hebt meer grip op de vloer, je kunt hoger springen en sneller bewegen nadat je geland bent. Je doet jezelf tekort met andere schoenen dan volleybalschoenen, dus kies liever voor schoenen die specifiek voor volleybal zijn ontwerpen. Je hebt al een paar goede volleybalschoenen vanaf ongeveer 50 euro, kijk maar eens bij Asics.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Have no product in the cart!